'Asser' CodeSandbox haalt opnieuw miljoenen op

Bas Buursma (links) en Ives van Hoorne. Foto: Jaspar Moulijn

CodeSandbox, het bedrijf dat oorsprong uit Assen komt, heeft in een investeringsronde bijna 11 miljoen euro opgehaald.

CodeSandbox is drie jaar geleden opgericht en verhuisde vorig jaar van Assen naar Amsterdam. Het bedrijf houdt zich bezig met online code-editing. Het komt erop neer dat ze een platform creëren waar programmeurs vanaf verschillende plaatsen gelijktijdig aan een softwarecode kunnen werken.

Opgegroeid in Assen en Vries

Het bedrijf is opgericht door Bas Buursma en Ives van Hoorne, begin twintig en opgegroeid in Assen en Vries. De twee haalden begin vorig jaar al miljoenen op bij de Amerikaanse topinvesteerder Kleiner Perkins.

Met de miljoenen die nu zijn opgehaald willen Buursma en Van Hoorne de wereld van webontwikkeling verder toegankelijk houden, zeggen ze op hun website.

Potentie om groter te worden dan Catawiki

De waarde van het piepjonge bedrijf werd vorig jaar al geschat op ruim 10 miljoen. Kenners verwachten dat het bedrijf binnen enkele jaren een miljard waard. ‘In Noord-Nederlandse begrippen: dit bedrijf kan groter worden dan Catawiki’.

De verhuizing naar Amsterdam vorig jaar is ingegeven door de gedachte dat ze daar beter bereikbaar zijn voor internationaal opererende investeerders en programmeurs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu