Asser valdetectiesysteem geeft fietser vrijheid

Honderden start-ups zien jaarlijks het levenslicht. Veel daarvan groeien op tot een stabiele onderneming, sommige stranden vroegtijdig, een heel klein deel verovert de wereld. Wij zijn die starters, wat willen ze, wat doen en laten ze ervoor, waar willen ze heen? Start Me Up duikt in een wereld vol beloften, onzekerheid, doorzettingskracht, visie en hard werken.

Joris Koops' oma inspireerde hem om aan de slag te gaan met het systeem dat hulptroepen waarschuwt na een val met de fiets.

Joris Koops' oma inspireerde hem om aan de slag te gaan met het systeem dat hulptroepen waarschuwt na een val met de fiets. Foto: Jaspar Moulijn

De verwachtingen van Joris Koops (26) zijn hoog gespannen. De oud-motorcrosser uit Assen won namelijk in 2020 de Rabo-Ondernemersprijs. Als student van de Hanzehogeschool werd hij onderscheiden voor zijn plan voor een valdetectiesysteem op de fiets. Bypoint (onderdeel van FieConn) heet zijn onderneming intussen, dat stappen maakt dankzij een succesvolle investeringsronde eind vorig jaar.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's