Avebe in Groningen gaat voorop in de eiwitrevolutie. Schuim dat ooit de kanalen vertroebelde, blijkt nu goud waard

Chef innovatie Gerard ten Bolscher in het laboratorium van Avebe op de Zernike Campus.

Chef innovatie Gerard ten Bolscher in het laboratorium van Avebe op de Zernike Campus. Foto; DvhN

De plantaardige revolutie is in volle gang, zien ze bij Royal Avebe. De vraag naar eiwitten groeit snel en daar profiteert het bedrijf volop van. ‘Maar we zijn en blijven een zetmeelbedrijf.’

Borrelnootjes, drop, babykoekjes, bakkersroom, chips, noedels, paté. In lange rijen liggen voedingsmiddelen uitgestald op tafels in het onderzoekslab van Avebe in Groningen. De toepassingen van eiwit uit aardappelen zijn eindeloos. ,,In de meeste producten die je in de supermarkt vindt, zitten aardappels. Dat weten de mensen niet’’, zegt Gerard ten Bolscher, innovatiechef van het concern. ,,Met dit klompje goud begint het allemaal’’, voegt hij toe terwijl hij een aardappel uit zijn zak vist.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's