De gevluchte Oekraïner Andreiiis een harde werker bij Sylvaphane Plastics in Tolbert. 'Als ik werk, denk ik alleen aan het werk en niet aan de oorlog. En dat is goed'

Ze werken hard en graag. Geen wonder dat Sylvaphane Plastics in Tolbert blij is met de elf Oekraïense vluchtelingen die sinds een paar maanden bij het bedrijf werken.

Andrii en Viktoriia uit Oekraïne hebben het naar hun zin bij Sylvaphane in Tolbert. 'Als ik werk hoef ik niet aan de oorlog te denken', zegt de Oekraïener.

Andrii en Viktoriia uit Oekraïne hebben het naar hun zin bij Sylvaphane in Tolbert. 'Als ik werk hoef ik niet aan de oorlog te denken', zegt de Oekraïener. Foto: Jan Willem van Vliet

Andrii (33) is een van hen. Hij komt uit de inmiddels volledig verwoeste havenstad Marioepol, die door het Russische leger wordt bezet. ,,Ik wil niet terug naar die stad. Alles is er kapot, je kunt daar niet meer wonen’’, aldus de Oekraïner, die nu is ondergebracht in een hotel in Roden. In zijn geboorteland werkte hij in de logistiek.

Nieuws

menu