Bedrijf van Jorick en Ernst uit Assen groeit komeetachtig snel. Dinsdag krijgen ze prijs voor supersnel groeiende ondernemingen. 'Ploeteren, geluk hebben en de gunfactor'

In een gehuurde opslagbox van zes vierkante meter begonnen Jorick Kruizinga en Ernst Los drie jaar geleden een bedrijfje in auto-onderdelen. Morgen krijgen ze in Amsterdam een prijs voor hun razendsnel gegroeide zaak.

Ernst Los (links) en Jorick Kruizinga zijn in Assen een goedlopende handel in automaterialen begonnen. 'Geluk hebben en dingen doen op het juiste moment'.

Ernst Los (links) en Jorick Kruizinga zijn in Assen een goedlopende handel in automaterialen begonnen. 'Geluk hebben en dingen doen op het juiste moment'. Foto: Marcel Jurian de Jong

Kleumen was het, de eerste maanden van Krulo, de toen nog piepkleine groothandel in automaterialen, herinneren de twee vrienden zich van de aftrap van hun avontuur in 2019 in Emmen. ,,Nadat we de sleutel van de box hadden gekregen, zijn we naar de eerste de beste Gamma gereden en hebben er twee stellingen gekocht. Die pasten er precies in. Maar na een paar maanden pasten de onderdelen niet meer in die stellingen en zijn we verkast naar een grotere opslagbox’’, zegt Assenaar Jorick Kruizinga (34).

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Data analisten

Mediahuis Noord

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep