Veel inwoners van Groningen denken minder positief over zichzelf dan mensen uit Friesland en Drenthe, Groningers lopen door bescheidenheid kansen mis

Veel Groningers denken minder positief over zichzelf dan Friezen en Drenten. Dat kan economische groei in de weg zitten, zegt de Groninger wetenschapper Sierdjan Koster. Vooral in Oost-Groningen is het een probleem. „Daar heerst chronische onderschatting.”

Friezen en Drenten denken positiever over zichzelf dan Groningers. Dat is jammer, want de provincie loopt daardoor kansen mis, zegt economisch-geograaf Sierdjan Koster van de RUG. Hij vindt dat het negatieve zelfbeeld moet worden doorbroken.

Friezen en Drenten denken positiever over zichzelf dan Groningers. Dat is jammer, want de provincie loopt daardoor kansen mis, zegt economisch-geograaf Sierdjan Koster van de RUG. Hij vindt dat het negatieve zelfbeeld moet worden doorbroken. Foto: Geert Job Sevink

De kaart van Nederland aan de muur en de Bosatlas van Fryslân prominent in zijn boekenkast geven al een duidelijke hint: economisch geograaf Sierdjan Koster (43) houdt zich bij de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen bezig met regio’s. En dan vooral met de verschillen tussen regio’s qua sociaaleconomische ontwikkeling. De in Groningen werkzame Fries probeert te doorgronden waarom die verschillen er zijn. Hoe is het samenspel tussen mensen, bedrijven en overheden in een gebied?

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu