Groninger familiebedrijf NNZ krijgt predicaat koninklijk. 'Bij ons stroomt jute door de aderen', zegt directeur Len Boot.

Sinds maandag hoort de Noord-Nederlandse Zakkenhandel in Groningen bij het zeer selecte gezelschap van bedrijven in ons land dat het predicaat koninklijk mag voeren. ‘Ik ben er supertrots op’, zegt directeur en mede-eigenaar Len Boot.

V.l.n.r.: Countrymanager Benelux/Frankrijk Roos van Vugt, CdK René Paas en CEO en eigenaar Len Boot met de beschikking waardoor het bedrijf NNZ het predicaat koninklijk krijgt .

V.l.n.r.: Countrymanager Benelux/Frankrijk Roos van Vugt, CdK René Paas en CEO en eigenaar Len Boot met de beschikking waardoor het bedrijf NNZ het predicaat koninklijk krijgt . Foto: Peter Wassing

De oorkonde werd aan Boot (63) overhandigd in een van de hallen van het bedrijf in Groningen. Te midden van hoog opgestapelde balen jute - nog steeds een van de belangrijkste producten van het honderd jaar oude Groninger familiebedrijf - maakte Commissaris van de Koning René Paas nog maar eens duidelijk dat je die kroon niet zo maar krijgt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's