Brandbrief boze bowlers: 'Bowlen is een horecasport, net als darten en biljarten'

Afstand, schone ballen, handschoenen en overschoenen. Bowlen is bij uitstek geschikt om coronamaatregelen na te leven, vindt de branche zelf.

Afstand, schone ballen, handschoenen en overschoenen. Bowlen is bij uitstek geschikt om coronamaatregelen na te leven, vindt de branche zelf. Foto: Frank de Roo

Alle 197 bowlingbanen in Nederland zijn dicht. En dat blijven ze voorlopig ook. Bowlen is volgens de overheid namelijk een binnensport, net als bijvoorbeeld fitness. ,,Onbegrijpelijk”, vindt de bowlingbranche. ,,Bowlen is een officiële horecasport, net als darten en biljarten.” Daarnaast kun je tijdens het bowlen makkelijk anderhalve meter afstand te houden. ,,De baan zélf is al 1,5 meter breed!”

De Nederlandse Vereniging van Bowlingondernemers (NVB) vreest het ergste als de bowlingbanen in Nederland pas op 1 september weer open mogen. ,,Dat betekent een faillissement voor zeker driekwart van de gelegenheden.” Om dat te voorkomen heeft de NVB vandaag een brandbrief gestuurd naar alle leden van de Tweede Kamer. Ze willen dat ook de bowlingcentra weer gewoon open mogen per 1 juni, als de nieuwe regels voor de horeca ingaan.

Horecasport

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's