Werkgevers Drenthe en Groningen sturen brandbrief naar gemeenten: steun ons!

Werkgevers vragen gemeenten om terrasvergunningen zoveel mogelijk te rekken. Foto: ANP/ Remko de Waal

VNO-NCW Noord roept de gemeenten in Noord-Nederland op waar mogelijk ondernemers te steunen die gebukt gaan onder de coronacrisis.

De werkgeversorganisatie doet de colleges van B en W in een brandbrief een waslijst aan suggesties voor steun aan de plaatselijke ondernemers. Een daarvan is om hen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen toe te staan, dan wel die belastingen kwijt te schelden.

Ook pleit VNO-NCW Noord voor het beschikbaar stellen van vouchers voor het inschakelen van adviseurs die ondernemers kunnen helpen deze moeilijke tijden door te komen.

‘Blijf plaatselijke ondernemers bezoeken’

Voor de horeca bepleit de brief onder meer om terrasvergunningen zo veel mogelijk op te rekken, zodat die in de winter open kunnen blijven. Ook vraagt de werkgeversorganisatie zo veel mogelijk lokale ondernemers in te huren en opdrachten te geven.

De brief eindigt met een oproep aan de wethouders en burgemeesters de plaatselijke ondernemers te blijven bezoeken. ,,Dit kan een signaal en hart onder de riem zijn”, aldus VNO-NCW Noord.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Coronavirus
menu