Chemiebedrijf richt zich op voeding en gezondheid. DSM in Emmen krijgt mogelijk nieuwe eigenaar

Chemiereus DSM wil zijn materialendivisie afsplitsen. Het bedrijf kondigde dinsdag aan te onderzoeken welke strategische opties het beste zijn voor de materialentak.

Een nieuwe productielijn van DSM in Emmen wordt in gebruik genomen.

Een nieuwe productielijn van DSM in Emmen wordt in gebruik genomen. Foto: Archief Jan Anninga

Mogelijk is dat de materialentak wordt verkocht. Het voornemen heeft onder andere gevolgen voor DSM in Emmen. Met de vestigingen in Heerlen en Geleen komt Emmen nadrukkelijk in de etalage.

Voeding, gezondheid en biowetenschappen

DSM wil zich volledig richten op voeding, gezondheid en biowetenschappen, staat in een verklaring van het bedrijf . De materialentak produceert hoogwaardige kunststoffen voor bijvoorbeeld de auto-industrie en productie van windmolens.

De nieuwe structuur gaat al op 1 januari in.

In een reactie zegt vakbond CNV dat verkoop op zich geen slechte ontwikkeling hoeft te zijn. De bond zegt wel de vinger aan de pols te willen houden. Bij de materialendivisie van DSM werken ongeveer 500 mensen, ‘zij moeten de komende tijd maar afwachten hoe het verder gaat’.

Emmen heeft sterke positie

Volgens de bond heeft de materialentak een sterke positie die onder een nieuwe eigenaar goed kan gedijen. ‘Waar wij als vakbond vooral op zullen letten, is behoud van Nederlandse werkgelegenheid en de garantie dat de mensen wel hun huidige arbeidsvoorwaarden houden’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu