Conflict met Flixbus nekt Lanting Reizen Hoogeveen: curator ziet kans op doorstart

Bus. Foto: Pixabay

Touringcarbedrijf Lanting Reizen in Hoogeveen is woensdag door de rechter failliet verklaard. Het bedrijf trok zelf de stekker eruit na een conflict met busmaatschappij Flixbus, waarvoor Lanting ritten uitvoerde.

De ongeveer tachtig medewerkers wordt ontslag aangezegd, maar volgens curator Jasper Gevers van De Haan Advocaten is de kans op een doorstart aanwezig.

Onenigheid over vergoeding

Volgens Gevers raakten Lanting en Flixbus het oneens over de vergoeding die eerstgenoemde zou ontvangen. ,,Uiteindelijk ontstond er een patstelling die niet geleid heeft tot betaling van waar Lanting meende recht op te hebben.” Het uitblijven van deze betaling leidde uiteindelijk tot het faillissement. Het bedrijf kampt in totaal met een schuld van 1,7 miljoen euro. De voornaamste schuldeiser is de bank. Ook staan er enkele toeleveranciers bij Gevers op het crediteurenlijstje.

Het personeel heeft over februari geen salaris meer ontvangen. Het UWV betaalt na het ontslag nog salaris door over de duur van het opzegtermijn.

Opgericht in 1939

De medewerkers kunnen wellicht weer snel aan de slag, aangezien de kans op een doorstart aanwezig is. ,,Dat zit volgens mij wel goed. Ik voer momenteel gesprekken met geïnteresseerde partijen.” Wellicht dat er volgende week al iets concreets valt te zeggen over het verdere verloop.

Lanting Reizen is opgericht in 1939 en verzorgt busreizen in Nederland en Europa.

Nieuws

Meest gelezen

menu