Is er op het overvolle stroomnet bij Kropswolde ruimte voor een nieuw zonnepark? Ja, zegt de rechter. Nee, vindt Enexis. 'We kunnen niet iedereen als een kip zonder kop aansluiten en wachten tot het mis gaat'

Hoewel er op het stroomnet ruimtegebrek is, moet netbeheerder Enexis een nog te bouwen zonnepark van 30 hectare bij Woudbloem toch op het net aansluiten. Dat heeft de rechtbank bepaald.

De bovenbouw van een nieuw schakelstation bij Siddeburen. Een gereviseerde travo wordt op zijn plaats getakeld. Het stroomnet in grote delen van ons land is overvol, maar de uitbreiding van de capaciteit kost veel tijd. Daardoor kan tegenwoordig niet iedereen meteen worden aangesloten.

De bovenbouw van een nieuw schakelstation bij Siddeburen. Een gereviseerde travo wordt op zijn plaats getakeld. Het stroomnet in grote delen van ons land is overvol, maar de uitbreiding van de capaciteit kost veel tijd. Daardoor kan tegenwoordig niet iedereen meteen worden aangesloten. Foto: archief Duncan Wijting

LC Energy uit Wageningen stapte naar de rechter nadat het nul op rekest kreeg van Enexis. De netbeheerder liet weten dat voor het zonnepark, dat vanaf december volgend jaar stroom voor zo’n 16.000 huishoudens moet opwekken, geen ruimte beschikbaar is op het net, waardoor een aansluiting op een station bij Kropswolde onmogelijk is.

Vacatures

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu