Goedkoper dan Vattenfall, Eneco en Essent. Deze energieleverancier introduceert uurtarief voor stroom

Wie een ’dynamisch contract’ heeft voor stroom, kan per uur een ander tarief betalen. Op de app van de leverancier kan de consument zelf in de gaten houden wanneer er voordeel te halen is.

Wie een ’dynamisch contract’ heeft voor stroom, kan per uur een ander tarief betalen. Op de app van de leverancier kan de consument zelf in de gaten houden wanneer er voordeel te halen is. Foto: ANP

Stroom per dag inkopen neemt een vlucht. Consumenten zoeken vaker momenten waarop stroom goedkoop in verbruik is voor een wasje of oplaadbeurt van de auto. Aanbieder Vandebron begint als eerste van de grote leveranciers met groene stroom die per uur in tarief verschilt.

De consumenten profiteren bij zulke zogeheten dynamische energiecontracten van de exploderende hoeveelheid groene stroom van windparken en zonnepanelen. Die is goedkoper dan stroom gefabriceerd door gas- en kolencentrales. Maar het aanbod van groene stroom kan enorm schommelen: soms is er geen wind, ’s avonds is er geen zon, juist als Nederland massaal de tv aanzet en elektrisch kookt.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's