Crowdynews haalt ervaring en kennis binnen

Het Groningse Crowdynews, 's werelds grootste social media curatieplatform, heeft vanochtend bekend gemaakt dat het haar Raad van Commissarissen (RvC) uitbreidt met Roeland Boonstoppel en Tim Unger. Neal Dempsey en Mario Garcia treden toetot de recent geformeerde Adviesraad van het bedrijf. Zittend commissaris Robert Jan Galema van INKEF Capital blijft lid van de RvC.

Hiermee geven ervaren bestuurders uit de tech- en media-industrie richting aan de toekomst van Crowdynews. Het Groningse bedrijf kreeg vorige week nog eens 3,7 miljoen euro in een tweede investeringsronde. Met dat geld moet de Amerikaanse en Britse markt veroverd worden. Crowdynews verrijkt de nieuwssites van mediabedrijven met informatie uit socialmedia.

Roeland Boonstoppel, eigenaar van Amber Venture Partners en vanaf nu president-commissaris, is een venturecapital- en angel investor met ruim 25 jaar (bestuurs)ervaring in internationale techbedrijven uit Europa, de VS en China. Jarenlang werkte hij afwisselend tussen Londen en Silicon Valley en heeft een lange lijst met succesvolle exits op zijn naam.

Tim Unger, oprichter en eigenaar van Consulting in Human Capital, heeft meer dan 20 jaar algemene managementervaring in verschillende technologiemarkten die aan het voorfront staan. Als CEO heeft hij verscheidene Silicon Valley startups helpen groeien naar een liquide positie.

Neal Dempsey, partner bij Bay Partners, is het eerste lid van de nieuw geformeerde Adviesraad van Crowdynews. Vanuit Menlo Park, Californië, is Dempsey alruim 25 jaar investeerder in Silicon Valley.

Mario Garcia heeft ruim 40 jaar ervaring als visual journalist, ontwerper, consultant. Hij is ook auteur van 13 boeken.

Nieuws

Meest gelezen

menu