De meeste mensen hebben zo'n elektrische fiets niet nodig. We fietsen niet verder, we zweten alleen wat minder | column duurzaamheid

Een paar dagen geleden was ik jarig. Dan krijg je altijd de vraag (en dat is niet zo verwonderlijk): wat wil je voor je verjaardag? Dit jaar was het echt schrapen voor me om een lijstje bij elkaar te bedenken. Ook al had ik – bewust als ik leef – een jaar lang al de dingen waarvan ik dacht ‘die vraag ik voor mijn verjaardag’ opgespaard in een tabje ‘onthouden’ op mijn to-do-list. Het belangrijkste dat erop stond: dat mensen langskomen om mijn verjaardag samen met me te vieren.

Wilbert van de Kamp

Wilbert van de Kamp Foto: Jaspar Moulijn

Als ik mijn cadeaulijst vergelijk met jaren geleden dan staan er ook veel minder dingen op. En vooral geen spullen die je ook tweedehands kan kopen, of die ik in de een of andere vorm al in huis heb. Als ik iets vraag moet het een doel hebben en niet per se een doel in zichzelf zijn. Ik vraag dus geen nieuwe telefoon terwijl mijn huidige telefoon het nog doet of met een eenvoudige reparatie er weer bovenop te helpen is.

Nieuws

menu