Deense winkelketen NORMAL gaat in Groningen concurentie aan met Action

Foto: NORMAL

NORMAL opent in oktober een vestiging in Groningen. Deze van oorsprong Deense winkelketen claimt heel normale producten, met name op het gebied van persoonlijke verzorging, te verkopen voor heel abnormale prijzen.

NORMAL heeft meer dan 235 winkels in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Frankrijk en Nederland. De Nederlandse vestigingen zijn in Utrecht, Amersfoort, Leiden, Haarlem, Almere en Rotterdam. Vrijdag wordt in Amsterdam een zevende vestiging geopend. Groningen volgt in oktober.

De keten, die in Nederland wordt geleid door Björn van Driessche en Paul van Dooren, is voornemens om de komende jaren nog tientallen vestigingen in Nederland te openen.

Merkartikelen in gehele EU opgekocht

NORMAL verkoopt onder andere persoonlijke verzorgingsproducten, huishoudelijke artikelen, cosmetica, kantoorartikelen, dranken en zoetwaren.

De merkartikelen worden in de gehele EU - ‘op die plekken waar de prijzen het laagst zijn’ - opgekocht; een soortgelijke formule die discounter Action hanteert.

De eerste NORMAL werd in april 2013 geopend in Denemarken. De eerste Nederlandse vestiging werd in mei 2018 geopend in Utrecht.

Nieuws

Meest gelezen

menu