Deze luchthavens leveren weinig op (maar kunnen zeker wel van waarde zijn), stellen economisch geografen van de Rijksuniversiteit Groningen

In de discussie over de toekomst van regionale luchthavens speelt het economisch belang een te grote rol. Er zou meer gekeken moeten worden naar maatschappelijke factoren, stellen twee economisch geografen.

Maatschappelijke factoren als het behoud van de vliegschool zouden zwaarder moeten wegen in de discussie over het voortbestaan van regionale luchthavens als Groningen Airport Eelde, vinden RUG-onderzoekers Pot en Koster.

Maatschappelijke factoren als het behoud van de vliegschool zouden zwaarder moeten wegen in de discussie over het voortbestaan van regionale luchthavens als Groningen Airport Eelde, vinden RUG-onderzoekers Pot en Koster. Foto: Marcel Jurian de Jong

Kleine luchthavens zijn vaak geen aanjager van regionale economie. Er is een verband tussen economische groei en luchtvaart, maar rond kleine luchthavens is die groei vaak beperkt, stellen economisch geografen Felix Pot en Sierdjan Koster van de RUG.

Luchthavens en economische groei

Nieuws

menu