Deze tien bedrijven zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022

Juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (rechts) tijdens de nominatiebijeenkomst van vorig jaar, in gesprek met presentator Marcel Nieuwenweg. Foto: Jan Buwalda

Een door Stichting Groninger Ondernemingsprijs aangestelde jury heeft tien bedrijven genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2022.

,,We mogen wel concluderen dat we een sterk deelnemersveld hebben, met vertegenwoordigers uit de volle breedte van de economie”, licht juryvoorzitter (en gedeputeerde) IJzebrand Rijzebol toe. ,,We zien duidelijk de opmars van e-commerce, met een aantal zeer gespecialiseerde webwinkels. Ook zien we bedrijven die hun specifieke bijdragen leveren aan de energietransitie, aan klimaatverandering en aan veiligheid. De agrarische en industriële sector zijn vertegenwoordigd, evenals horeca en zakelijke dienstverlening.”

Alle voor de prijs genomineerde ondernemingen zijn geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Groningen & Drenthe. Mede aan de hand van hun bevindingen heeft de jury een voorlopige top 10 opgesteld.

Deze tien genomineerde bedrijven geven donderdag 22 september een pitchpresentatie, waarna de jury de drie finalisten bekendmaakt. Zij krijgen de jury op bezoek.

De uitslag wordt donderdag 1 december bekendgemaakt in MartiniPlaza.

Nieuws

Meest gelezen

menu