Directielid NDC Mediagroep commissaris Groningen Seaports

Jantje Schiphorst, financieel directeur van NDC Mediagroep, is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Groningen Seaports.

De aandeelhoudersvergadering heeft vandaag ingestemd met haar benoeming. Schiphorst was vorige maand voorgedragen door de gemeente Eemsmond.

Met het recente vertrek van Marijke van Beek als commissaris was er een vacature vrijgekomen. Met de benoeming van Schiphorst is de Raad van Commissarissen van Groningen Seaports compleet. In de raad zitten verder Dertje Meijer, Herman Roose, Joop Atsma en Bert Bruggeman (voorzitter).

Jantje Schiphorst (51) is sinds december 2014 financieel directeur van de NDC Mediagroep. Daarvoor werkte ze onder meer bij Friesland Campina en Shell. Ze is tevens commissaris van de Economic Board Groningen.

Schiphorst is zeer betrokken bij de sociaaleconomische ontwikkelingen in Noord-Nederland. Ze kent Groningen Seaports en heeft bijzondere aandacht voor de verduurzaming, zoals aangegeven in de strategie. Ze is graag betrokken bij bedrijven met maatschappelijke waarde. Schiphorst heeft onder meer gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu