Drenthe afwezig op innovatie-hitlijst Kamer van Koophandel; BUKU enige Groningse vertegenwoordiger

Bertus Jan Epema, Alexander Postma en Jeff van der Laan van Buku (v.l.n.r.) Foto: Archief Corné Sparideans

Groningen en Drenthe komen amper voor in de Innovatie Top 100 van de Kamer van Koophandel. De KvK maakte de lijst van meest innovatieve ondernemingen donderdagmiddag bekend.

Vanuit Drenthe komt niet een bedrijf op de lijst voor. Vanuit Groningen drong een bedrijf door tot de Top 100: BUKU imschrijft zichzelf als Spotify voor studieboeken.

Dokkumer Vlaggencentrale

Friesland doet het beter. Uit die provincie staan acht bedrijven op de lijst, onder hen de Dokkumer Vlaggencentrale. Noord-Holland is koploper. Op de lijst staan 23 bedrijven uit die provincie.

Op dit moment is de lijst nog een willekeurige. Eind september maakt een jury de exacte notering van elk bedrijf bekend.

Dan wordt ook bekend welk bedrijf zich een jaar lang het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Voor een plek op de lijst meldden zich ruim 400 bedrijven aan.

Volgens de Kamer is innovatie annex aan groei van het bedrijf. 'De meeste Top 100 bedrijven uit het verleden zagen hun winst groeien, namen extra personeel aan en werden internationaal actief'.

BUKU

Het Groningse BUKU maakt studieboeken wereldwijd toegankelijk. Studenten kunnen voort een vast bedrag een abonnement afsluiten. Zo krijgen ze toegnag tot studieboeken van aangesloten uitgevers.

Nieuws

Meest gelezen

menu