Nationaal Programma Groningen geeft 3 miljoen subsiidie voor opleiding 'Waterstof Werkt'. Veel werk in waterstofsector

Cas König van Groningen Seaports geeft koning Willem-Alexander een toelichting op de groene plannen van de Eemshaven. Foto: ANP/Vincent Jannink

Het Nationaal Programma Groningen geeft 3 miljoen euro subsidie voor het opleidingsprogramma Waterstof Werkt. Dat is vrijdag bekendgemaakt op de laatste dag van het congres 'Wind Meets Gas' in Groningen.

Met het geld wordt een opleidingsprogramma samengesteld op het gebied van waterstof. Het gaat om opleidingen en stages op mbo, hbo, universitair niveau en traineeships in het bedrijfsleven. Er wordt ook een ‘leergemeenschap’ met het bedrijfsleven opgezet, met aandacht voor om- en bijscholing, en een kennisdatabank voor waterstof.

Groningen ontwikkelt zich steeds meer tot een centrum voor waterstoftechnologie en toepassingen van duurzame energie. Om die nieuwe energie-economie te laten slagen is de beschikbaarheid van voldoende geschoolde mensen in de regio cruciaal.

Boost voor het regionale onderwijs wegens vraag naar banen in de duurzame energiesector

Het programma heeft een totale omvang van ruim 7 miljoen euro en wordt verder gefinancierd door betrokken partners uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en New Energy Coalition.

'Waterstof Werkt;  moet de komende jaren een boost geven aan het regionale onderwijs om in te spelen op de vraag naar werknemers in de duurzame energiesector en de waterstofeconomie in het bijzonder. Het project loopt tot 2027.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Duurzame energie
Duurzaamheid
waterstof
Onderwijs
menu