EDC bouwt groot bedrijfsverzamelgebouw in Eemshaven. 'Goede mogelijkheden voor opslag en kleine kantoren'

Artist's impression van het bedrijfsverzamelgebouw.

Eemshaven Distribution Center wil in het tweede kwartaal van 2022 starten met de bouw van een circa 60.000 vierkante meter groot bedrijfsverzamelgebouw in de Eemshaven.

EDC heeft met Groningen Seaports overeenstemming bereikt over de afname van een kavel met een oppervlakte van ruim 12 hectare – ongeveer 24 voetbalvelden – vlakbij de Emmahaven. Op dit perceel moet een duurzaam logistiek bedrijfsverzamelgebouw van circa 60.000 vierkante meter verrijzen. Een gebouw dat kan worden opgedeeld in units met met verschillende groottes.

EDC verwacht dat het bedrijfsverzamelgebouw een significante bijdrage levert aan de werkgelegenheid in de regio. De eerste partijen ‘met reeds vergaande interesse’ hebben zich volgens het bedrijf al gemeld.

Opslag en kleine kantoren

,,De Eemshaven heeft een unieke positie in de verbindingen met Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland”, weet algemeen directeur Gerard van Liempt van EDC. ,,Zeker nu de Eemshaven zich als ‘energy hub’ verder ontwikkelt op het gebied van hernieuwbare en duurzame energie ziet EDC hier goede mogelijkheden voor opslag en kleine kantoren voor de lokale dienstverleners en havenbedrijven.”

Algemeen directeur Cas König van Groningen Seaports spreekt van een ‘heel mooie aanwinst voor onze haven’. ,,Natuurlijk wilden we altijd al graag een groot logistiek bedrijfsverzamelgebouw in de Eemshaven. Maar dat valt of staat met voldoende handel. Dat EDC om strategische redenen voor de Eemshaven kiest, bewijst dat die handel in combinatie met de vraag naar grootschalige bedrijfsruimte er nu is. Dat is een mooie constatering.”

Bouwtijd van 18 maanden

De bouw van het bedrijfsverzamelgebouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022. EDC houdt rekening met een bouwtijd van ongeveer 18 maanden.

Nieuws

Meest gelezen

menu