Economie regio Delfzijl kromp 4 procent in laatste kwartaal van vorig jaar. Door de hoge energieprijzen zakte de industriële productie flink in

Aluminiumproducent Aldel ging vorig jaar failliet. Dat deed de economie in deze regio geen goed. Volgens het CBS had Delfzijl in het laatste kwartaal van 2022 te maken met een krimp van 4 procent, de hoogste in Nederland.

Aluminiumproducent Aldel ging vorig jaar failliet. Dat deed de economie in deze regio geen goed. Volgens het CBS had Delfzijl in het laatste kwartaal van 2022 te maken met een krimp van 4 procent, de hoogste in Nederland. Foto: archief Duncan Wijting

De economie van Delfzijl en omgeving is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 4 procent gekrompen. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Volgens het CBS draaide in bijna heel Nederland de economie in het laatste kwartaal van vorig jaar goed. Vergeleken met dezelfde periode in 2021 bedroeg de groei 3 procent. Maar met uitzondering dus van Delfzijl en ook Zeeuws-Vlaanderen. In dat laatste gebied was de krimp 3 procent. In beide regio’s ging de industriële productie fors onderuit, vooral door de hoge energieprijzen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's