Elektrisch rijden niet meer spannend, accu's hebben een groter bereik. 'De tijd dat je met klamme handen achter het stuur zat is voorbij'

Steeds meer zakelijke rijders stappen over op elektrische auto’s. Financieel aantrekkelijk en het rijdt ook nog eens heerlijk, zegt Sebastiaan Rodenboog van het Eelder bedrijf Mobility Service Electric. ‘Elektrisch rijden is verslavend’.

Sebastiaan Rodenboog (rechts) van Mobility Service Electric in Eelde praat met enkele belangstellenden over de voordelen van elektrisch rijden.

Sebastiaan Rodenboog (rechts) van Mobility Service Electric in Eelde praat met enkele belangstellenden over de voordelen van elektrisch rijden. Foto: Jaspar Moulijn

De elektrische auto is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ruim 300.000 personenauto’s met een batterij zijn inmiddels in ons land geregistreerd. Bijna een kwart van de nieuw verkochte auto’s is tegenwoordig elektrisch. Kenners van de automarkt spreken van een kantelpunt. De aanvankelijk zeer populaire Tesla is overigens wel uit de top tien verdwenen, hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn voor het nieuwe Y-model. Het lijstje wordt nu aangevoerd door modellen van Volvo, Skoda en Peugeot.

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval