Energiecongres in Emmen gaat dit jaar online: 'Duurzame waterstof onmisbaar gaat worden voor het bedrijfsleven'

Waterstof

Het zesde ‘New eMMergy congres’ staat donderdag 19 november in het teken van de toekomstige rol van waterstof in het bedrijfsleven. Niet zoals de voorgaande keren in het Atlas Theater, maar online.

Noord-Nederland en daarmee ook Emmen kan de komende jaren uitgroeien tot de groene waterstofregio van Europa. Het project Hydrogen Valley - het plan voor de ontwikkeling van een groene-waterstofeconomie in het Noorden - ontvangt Europees geld voor de ontwikkeling van een volledig functionerende waterstofketen, in totaal 90 miljoen euro. De komende jaren heeft de regio potentie om duurzame projecten in de waterstofeconomie op te pakken.

Deelnemers laten zich informeren over duurzame waterstof en de kansen die waterstof biedt voor bedrijven.

Zo zijn er tafelgesprekken onder leiding van Diana Matroos met Drents gedeputeerde Tjisse Stelpstra, Erik Koorman (Intergas), Ben Tubben (Qurion), Willem de Vries (GroenLeven), Willem Hazenberg (Stork) en Arwin Nimis (Drenthe College).

Het complete programma is te vinden via deze link , alsook de mogelijkheid voor belangstellenden om zich aan te melden.

Waterstofmarktplaats

Om producenten en afnemers van waterstof met elkaar in contact te brengen, eindigt het online congres met een waterstofmarktplaats. Diana Matroos gaat in gesprek met bedrijven die waterstof (gaan) produceren, aanbieden en bedrijven die waterstof willen gaan gebruiken. Aansluitend kunnen aanbieders en vragers van waterstof actief met elkaar in gesprek tijdens een matchmakesessie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu