Energieleverancier Vandebron verhoogt energieprijs nu al: 'De situatie is zo bizar dat we anders moeten handelen'

Energieleverancier Vandebron verhoogt energieprijs nu al. Foto: ANP

Energiebedrijf Vandebron verhoogt de prijzen voor mensen met een variabel contract al per 1 november vanwege de hoge gasprijzen. Normaal gesproken passen energiebedrijven de tarieven op 1 januari en 1 juli aan, maar Vandebron zegt niet te kunnen wachten. ,,De situatie is zo bizar dat we anders moeten handelen. We moeten ook aan onze organisatie denken”, schrijft het bedrijf op Twitter.

Klanten van de Essent-dochter reageren op sociale media kwaad op de verhoging. Dat wordt onder meer veroorzaakt omdat Vandebron op 1 oktober nog aankondigde dat er op 1 januari pas een tariefswijziging zou komen. De energieleverancier verwijst echter naar zijn voorwaarden waarin staat dat bij uitzonderlijke omstandigheden ook op andere momenten prijswijzigingen mogen worden doorgevoerd.

Prijzen hard gestegen

Door relatief lage gasvoorraden zijn de prijzen van die brandstof hard gestegen. Omdat de meeste stroom in Nederland uit gasgestookte energiecentrales komt, beweegt de stroomprijs mee met de gasprijs. Daardoor heeft ook Vandebron, dat alleen groene stroom levert, last van de stijgingen.

Nieuws

menu