Energiebedrijf mag tarieven niet verhogen en vraagt klanten nu om vrijwillig te vertrekken: stap alsjeblieft over

De hoge gasprijzen zorgen voor problemen bij energieleveranciers. Foto: John Mark Smith|Unsplash

Energieleverancier Enstroga vraagt klanten die eerder niet akkoord gingen met een verhoging van de tarieven voor stroom en gas nu vrijwillig over te stappen naar een andere energiemaatschappij.

Doen zij dit niet en blijven zij klant met de eerder afgesproken lagere tarieven dan vreest het bedrijf voor zijn voortbestaan, zo staat in een brief die naar klanten is gestuurd. Enstroga heeft een kantooradres in Maastricht en een beperkt aantal klanten in ons land, naar schatting maximaal een paar duizend.

Eerder zegde Enstroga de energiecontracten van klanten die niet akkoord gingen met de hogere prijzen vanwege de prijsstijgingen op de markt voor stroom en gas eenzijdig op. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) ging daar echter voor liggen, omdat het eenzijdig opzeggen van de levering van stroom en gas in het winterseizoen van oktober tot april niet is toegestaan.

Blijven leveren

Enstroga moet op last van de toezichthouder klanten die niet akkoord gingen met de prijsstijging nu energie blijven leveren tegen de eerder afgesproken lagere tarieven.

Volgens de maatschappij is de maatregel „extreem oneerlijk” voor kleine leveranciers. In de brief vraagt Enstroga de klanten andermaal akkoord te gaan met de hogere tarieven, maar wijst tegelijkertijd op alternatieven. Een gemiddeld huishouden zou volgens de nieuwe tarieven bij Enestroga maandelijks 360 euro kwijt zijn per maand. Het bedrijf erkent dat het daarmee zeker niet de goedkoopste is en wijst nadrukkelijk op aanbiedingen bij andere energieleveranciers.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu