De onrust over de hoge energieprijzen kan nog jaren duren, zegt directeur Urgenda: 'Dit hoort er allemaal bij, al is het af en toe niet leuk. De energietransitie geeft soms onrust'

De huidige ophef over de hoge energieprijzen kan wel tien jaar duren. Dat zegt directeur Marjan Minnesma van Urgenda. Ze begon woensdag met tachtig medestanders aan de eerste etappe van een klimaatmars naar Glasgow.

Zo'n tachtig klimaatactivisten lopen vandaag van de Eemshaven naar Loppersum. Het is de eerste etappe van een tocht die eindigt in Glasgow, waar een grote klimaatconferentie wordt gehouden.

Zo'n tachtig klimaatactivisten lopen vandaag van de Eemshaven naar Loppersum. Het is de eerste etappe van een tocht die eindigt in Glasgow, waar een grote klimaatconferentie wordt gehouden. Foto: Corné Sparidaens

Terwijl Urgenda met de 25-daagse wandeltocht aandacht vraagt voor de komende VN-klimaattop in Schotland, is er in Nederland en andere Europese landen onrust over de steeds hogere prijzen voor gas, benzine en andere brandstoffen. De roep klinkt om overheidsingrijpen. In Nederland vinden sommigen zelfs dat het Groningengasveld - dat volgend jaar sluit - langer open moet blijven om te zorgen dat Nederlanders niet in de kou komen te zitten.

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu