Essent maakt stroom en gas flink duurder

Foto: ANP

Essent gooit zijn variabele tarieven voor stroom en gas per 1 oktober flink omhoog. Het tarief voor stroom gaat met ruim 50 procent omhoog en de prijs van gas met meer dan 30 procent, laat Essent aan zijn afnemers weten.


Het huidige stroomtarief bedraagt bij Essent 0,29447 euro per kilowattuur. Vanaf volgende maand wordt dit 0,44395 euro per kilowattuur. Het tarief voor gas gaat van 1,51371 euro per kubieke meter naar 1,99440 euro.

Snel stijgende prijzen

„De energieprijzen stijgen nog steeds erg snel. Helaas gaan je variabele leveringstarieven daardoor per 1 oktober 2022 omhoog”, staat in een mail aan klanten van Essent. De nieuwe tarieven zijn inclusief „energiebelasting, opslag duurzame energie- en klimaattransitie en 9 procent btw”.

Volgens Essent hebben ruim een miljoen klanten een variabel energiecontract. De energierekening gaat voor deze klanten met gemiddeld 30 procent stijgen, meldt het bedrijf op zijn website.

Vattenfall

Eerder heeft concurrent Vattenfall al aangegeven de energietarieven fors te verhogen per 1 oktober. Vattenfall stelt gedwongen te zijn tot de tariefsverhogingen, omdat de inkoopprijzen op de energiemarkt zijn gestegen tot een ’uitzonderlijk hoog niveau’.

Vacatures

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Nieuws

menu