Fabrikant Wubaro wil de gasvrije cv-ketel in Roden laten maken: Noordenveld vindt het 'super'

De gemeente Noordenveld is blij dat het nieuwe bedrijf Wubaro zijn gasvrije cv-ketels in Roden wil gaan produceren.

Wethouder Henk Kosters en de Drentse gedeputeerde Henk Brink tekenden vrijdag tijdens een bijeenkomst in Groningen met de directie van het bedrijf een voorlopige overeenkomst die de vestiging van het bedrijf regelt.

Volgens Kosters is de plek van het vroegere Magista-pand aan het Oosteinde de beoogde locatie. Wubaro wil er beginnen met zo’n 100 werknemers en de productie geleidelijk opschalen. Uiteindelijk, zo is het plan van het bedrijf, gaat het met ongeveer 500 medewerkers 250.000 gasloze cv-ketels per jaar maken.

Nieuwe werkgelegenheid

,,Super”, noemt Kosters de nieuwe werkgelegenheid. ,,Het gaat bovendien om een geweldig product dat ons van het gas helpt. Daarnaast is de keuze gevallen op een heel mooie locatie.”

Donderdag werd bekend dat Wubaro in een fabriek de gasvrije cv-ketel wil produceren, die een-op-een de gasgestookte cv-ketel kan vervangen.

Volgend al jaar op de markt

Volgens directeur Eric Janssen wordt de overeenkomst met Noordenveld definitief zodra allerlei andere formaliteiten zijn afgehandeld. De gasvrije cv-ketel kan, zo vertelt hij, mogelijk volgend jaar al op de markt komen voordat de fabriekshal in Roden klaar is. In de eigen werkplaats in Groningen en bij VDH in Roden kan Wubaro al 25.000 exemplaren per jaar maken.

De ondertekening gebeurde tijdens een bijeenkomst van de stichting Energy Commons Institute, dat burgers wil helpen zelf hun energie op te wekken en op te slaan. Die vond plaats in het gebouw van de vakschool Leerbouwen in Groningen, dat al met de Wubaro-techniek wordt verwarmd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Video
menu