Fallissementen winkelketens hebben effect op arbeidsmarkt

Foto ANP

In februari nam de WW in Drenthe opnieuw toe tot ruim 16.700 uitkeringen en in Groningen tot 17.600 uitkeringen. Een deel van de toename van de WW kwam uit het grootwinkelbedrijf. Ook nam vanwege het winterweer de WW in bouw en uitzendsector toe.

Met het faillissement van V&D en het mislukken van de doorstart in februari verloren veel mensen hun baan. Ook andere winkelketens sloten de afgelopen maanden hun deuren. De ontslagen in de detailhandel missen hun uitwerking op de arbeidsmarkt niet. In februari kwamen er in Drenthe 166 nieuwe WW-uitkeringen bij vanuit het grootwinkelbedrijf. Hierdoor nam het aantal WW-uitkeringen uit het grootwinkelbedrijf toe met 49%.

En in februari kwamen er in Groningen 168 nieuwe WW-uitkeringen bij vanuit het grootwinkelbedrijf. Hierdoor nam het aantal WW-uitkeringen uit het grootwinkelbedrijf toe met 34%.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de andere noordelijke provincies geven een vergelijkbaar beeld. Drenthe en Groningen laten in februari de sterkste stijging in WW-uitkeringen zien. In Friesland nam de WW minder sterk toe. Ten opzichte van een jaar eerder steeg het aantal WW-uitkeringen in alle 3 de noordelijke provincies.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu