Een nieuw, flexibel contract geeft lucht op stroomnet in delen van Drenthe. Zo kun je het net volgens Enexis veel beter gebruiken en is er ruimte voor nieuwe gebruikers

Enexis Netbeheer en PowerField hebben een nieuw soort overeenkomst afgesloten waardoor de laatste een flexibele toegang krijgt tot het stroomnet. Dat schept ruimte voor nieuwe gebruikers op het overvolle net.

Een groot zonnepark in aanbouw in Zuidbroek. Op piekmomenten wordt er door dit soort parken zoveel energie geproduceerd, dat er onvoldoende netcapaciteit is.

Een groot zonnepark in aanbouw in Zuidbroek. Op piekmomenten wordt er door dit soort parken zoveel energie geproduceerd, dat er onvoldoende netcapaciteit is. Foto: archief Venema Media

Het is voor het eerst dat Enexis zo’n afspraak heeft gemaakt met een klant. Hierdoor kan duurzame energieproducent PowerField de bestaande netaansluiting van het zonnepark bij Emmen ook gebruiken om een tweede, nog te bouwen zonnepark 8 kilometer verderop aan te sluiten. Aanvankelijk dreigde de bouw niet door te gaan bij gebrek aan capaciteit op het elektriciteitsnetwerk.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu