Steeds minder huizen staan 'onder water'. Nederland heeft veel minder probleemhypotheken. Met dank aan de fors gestegen huizenprijs

Acht op de tien Nederlandse huishoudens hebben een woning met overwaarde. Het aantal huizen dat ‘onder water’ staat, is de laatste jaren fors afgenomen. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Een woning in Hoogezand is verkocht onder voorbehoud. Steeds minder huizen in ons staan 'onder water'. Dat komt vooral door de enorme stijging van de woningprijzen.

Een woning in Hoogezand is verkocht onder voorbehoud. Steeds minder huizen in ons staan 'onder water'. Dat komt vooral door de enorme stijging van de woningprijzen. Foto: archief Venema Media

Het aandeel huishoudens met een woning ‘onder water’, dat wil zeggen dat de waarde van het huis kleiner is dan de schuld die nog moet worden afbetaald, is afgenomen van 33 procent in 2014 naar nog geen 6 procent in 2020. Daarnaast is in de periode 2011-2020 de hypotheeklast ten opzichte van het besteedbaar inkomen kleiner geworden.

Nieuws

menu