'Wow!' 12 en 14,5 procent meer salaris bij GasUnie en GasTerra. 'Wat een deal.' Dit helpt vakbonden om voor iedereen een hoger salaris te regelen

Personeel van de GasUnie in Groningen krijgt er volgend jaar 12 procent loon bij. Vakbonden juichen. ,,Dit helpt ons bij de CAO-onderhandelingen”, zegt Anthony Williams van CNV Vakmensen.

Je hebt een hoger loon nodig om met de huidige inflatie dezelfde spullen te kunnen kopen. Ook hygiëneproducten zijn duurder. In Het Pand in de Korrewegwijk komt een weggeefkast voor zeep, wasmiddel, maandverband, tandpasta etc.

Je hebt een hoger loon nodig om met de huidige inflatie dezelfde spullen te kunnen kopen. Ook hygiëneproducten zijn duurder. In Het Pand in de Korrewegwijk komt een weggeefkast voor zeep, wasmiddel, maandverband, tandpasta etc. Foto: Wouter Hoving

,,Wow! Wat een super goede deal is bij de GasUnie gesloten”, zegt Williams, die zelf niet bij die onderhandelingen betrokken was. Volgens hem gaat die ‘12 procent loonsverhoging’ zeker invloed hebben op lopende gesprekken. ,,We merkten al nadat de NS met een hoger loonbod kwam, dat er meer mogelijk werd. Die 12 procent van de GasUnie gaat ons nu verder helpen.”

Vacatures

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Nieuws

menu