Gasunie en Groningen Seaports steunen waterstofmissie Team NL, topsporters ambassadeur

Marit Bouwmeester is een van de ambassadeurs van Missie H2.

Ondanks het uitstel tot 2021 gaat TeamNL tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo Nederland als ‘waterstofland’ onder de aandacht brengen.

NOC*NSF heeft dat afgesproken met Missie H2, het consortium met onder meer Gasunie en Groningen Seaports dat op zijn beurt de olympische sporters van TeamNL gaat steunen.

Onder andere windsurfer Kiran Badloe, zeilster Marit Bouwmeester, paralympisch zwemster Liesette Bruinsma, zwemmer Ferry Weertman en roeisters Ilse Paulis en Marieke Keijser zullen zich tot en met de Spelen inzetten als ambassadeurs voor Missie H2. Als zodanig zullen zijn de slogan ‘Samen maken we Nederland waterstofland’ uitdragen.

NOC*NSF en het consortium maakten vorig jaar bekend tot en met de Spelen die dit jaar in Japan zouden plaats vinden samen te werken. Nu het sportevenement in verband met het coronavirus is uitgesteld, hebben ze de samenwerking verlengd. Naast Gasunie en Groningen Seaports maken Toyota, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groepdeel uit van het consortium.

,,Voor TeamNL is het prachtig dat deze bedrijven de Nederlandse sport en TeamNL ondersteunen en tegelijkertijd zo’n belangrijk maatschappelijk thema als onze verduurzaming onder de aandacht van Nederland weten te brengen”, zegt directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu