Geen buitenlandse kranten meer in Groningen en Drenthe te koop

Het coronavirus heeft de verkoop van buitenlandse kranten het laatste zetje gegeven. Foto: Archief DVHN

Buitenlandse kranten zijn in het Noorden niet meer te krijgen, nu distributeur Betapress ook is gestopt met de verspreiding van de zaterdagedities.

Het bedrijf staakte vorig jaar al de distributie van de doordeweekse kranten uit het buitenland. Volgens René Prins van Audax, het moederbedrijf van Betapress, werden er steeds minder exemplaren van verkocht terwijl de kosten voor het inpakken en transporteren van de bladen toenamen, onder meer door de hogere lonen. ,,Het is het bekende verhaal: de verkoop van kranten en tijdschriften .neemt overal af”, zegt hij.

‘Door coronacrisis geen buitenlanders’

Betapress heeft nog enige tijd geprobeerd in Groningen, Friesland en Drenthe de zaterdagedities aan de man te brengen. Normaal gesproken stijgt de belangstelling voor de buitenlandse bladen als met Pasen het toeristenseizoen begint. ,,Maar door de coronacrisis komen er nu ook geen buitenlanders die een krant kopen. Daarom moesten we ook met de zaterdagkranten stoppen. Dat blijft ook zo. Het spijt me ontzettend voor de paar liefhebbers die ze nog graag kochten.”

Ook in het Oosten van het land heeft Betapress de distributie van de buitenlandse kranten gestaakt.

.

Nieuws

Meest gelezen

menu