Geen regie bij ongebreidelde aanleg van zonneparken in Drenthe en Groningen. ‘Miljoenen euro’s verspild'

De ongebreidelde aanleg van zonneparken in Groningen en Drenthe leidt tot miljoenen aan onnodige investeringen en een vertraging van de uitrol van duurzame energie, zegt energiedeskundige Rob Jacobs. Hij legt uit hoe het volgens hem zit.

Rob Jacobs bij het melkveebedrijf van Jan-Pieter van Tilburg in Hellum, dat onder zijn regie energiezuinig werd gebouwd. De stal verbruikt 60 tot 70 procent minder energie dan vergelijkbare nieuwbouwstallen. Van de opgewekte energie wordt 65 procent direct verbruikt.

Rob Jacobs bij het melkveebedrijf van Jan-Pieter van Tilburg in Hellum, dat onder zijn regie energiezuinig werd gebouwd. De stal verbruikt 60 tot 70 procent minder energie dan vergelijkbare nieuwbouwstallen. Van de opgewekte energie wordt 65 procent direct verbruikt. Foto: Peter Wassing

Gebrek aan regie bij de aanleg van grootschalige zonneparken in Groningen en Drenthe leidt tot verspilling van miljoenen euro’s en remt de verduurzaming van het energiesysteem. Dat stelt energiedeskundige Rob Jacobs. Volgens hem kan in beide provincies veel meer zonnestroom worden opgewekt zonder dat, zoals nu gebeurt, er kapitalen worden geïnvesteerd in het elektriciteitsnetwerk.

Voordelen van goedkope landbouwgrond

Vacatures

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Nieuws

menu