Google spijkert noordelijke ondernemer bij

Google. Foto ANP ANP

Veel zelfstandige ondernemers laten kansen op internet liggen, stelt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland. Met de Digitale Werkplaats kan dat rap veranderen.

Veel zelfstandige ondernemers laten kansen op internet liggen, stelt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland. Met de Digitale Werkplaats kan dat rap veranderen.

Op 14 en 15 maart mag de Suikerfabriek in Groningen stampvol ondernemers zitten. Dan is het complex omgetoverd tot digitale werkplaats van Google en financieringsmaatschappij Qredits.

Internet als instrument
De ruimte is beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen met het doel noordelijke ondernemers meer te laten profiteren van internet. ,,We zien zo veel kansen voor ondernemers om op internet te groeien als mensen hun website echt gebruiken als instrument voor hun winkel'', aldus Van der Feltz.

Tot nu toe is het een succesformule, stelt hij. Eerdere bijeenkomsten, in Eindhoven en in Nijmegen, trokken elk meer dan duizend zzp'ers, detaillisten en kleine mkb-ondernemers.

,,We vragen de deelnemers aan te geven wat ze met hun website willen bereiken en vervolgens te controleren of die daaraan voldoet'', aldus Van der Feltz. Via vijf workshops leren ze hun website te verbeteren of programma's te gebruiken die hen onder meer inzicht in het gebruik geven. Gaat het om vindbaarheid of om een beter klantcontact, bijvoorbeeld.

Dagdeel
De workshops handelen over vindbaarheid, merkversterking, werken in de cloud, samenwerken en exporteren. Van der Feltz: ,,Ze kunnen er na een cursus van een dagdeel direct mee aan de slag.''

Google werkt aan een Nederlandstalig digitaal loket waar ondernemers na de cursus met vervolgvragen terechtkunnen. De Spaanse variant heeft al 90.000 ondernemers op bezoek gehad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu