Groeiversnelling Catawiki: naar 700 man

Het online-veilinghuis Catawiki uit Assen heeft op korte termijn nog eens 300 medewerkers nodig en telt daardoor eind dit jaar 700 man personeel.

Oprichters Rene Schoenmakers en Marco Jansen van Catawiki.

Oprichters Rene Schoenmakers en Marco Jansen van Catawiki. Foto: Archief Jaspar Moulijn

Sneller dan geschat

De groei gaat nog weer sneller dan vooraf geschat. Catawiki is het bedrijf van de permanent naar boven bijgestelde prognoses. Het lag in de verwachting dat er eind dit jaar circa 500 man zouden werken, maar nu moeten er dat al 700 zijn. Verreweg de meeste van die medewerkers hebben overigens een fulltime-baan. Catawiki telde anderhalf jaar geleden nog maar 60 personeelsleden.

Catawiki was vorig jaar al het snelst groeiende bedrijf van Europa met het duizelingwekkende groeipercentage van 45.080 tussen 2011 en 2014. Het haalde een jaar geleden ook nog eens 85 miljoen euro op bij investeerders zodat er voldoende kasgeld zou zijn om een supersnelle groei te financieren.

In groten getale

De groei in Zuid-Europa (Italië, Spanje en Frankrijk) zorgt voor de recente bijstellingen naar boven. René Schoenmakers, samen met Marco Jansen aanjager en eigenaar van Catawiki, zegt: ,,Vooral in Italië gaat het heel hard. Nu we meer kavels veilen dan gepland, heeft dat gevolgen voor ondermeer de klantenservice.’’

Het zijn zowel kopers als verkopers die zich in de Zuid-Europese landen in groten getale melden. Schoenmakers: ,,We veilen daar al meer dan 1,5 miljoen kavels per jaar.’’

Probleem

Een probleem doemt ook op bij zo’n supersnelle groei. Catawiki streeft naar een hoge kwaliteit. ,,En dat is niet eenvoudig als de volumes zo snel toenemen’’, zegt Schoenmakers.

Catawiki zoekt de medewerkers in zowel Assen als Amsterdam. Per direct worden al 100 internationale medewerkers op klantenservice gezocht. Schoenmakers: ,,Het verbaast me wel dat we vooral in Noord-Nederland relatief moeizaam mensen voor klantenservice kunnen vinden. Dat gaat in Amsterdam sneller en makkelijker, ook als het om medewerkers in de Nederlandse taal gaat.’’

Om snel mensen te kunnen vinden organiseert Catawiki op 31 maart zogenoemde speeddates. Wie geïnteresseerd is in een baan heeft een kort gesprek met werknemers van Catawiki en wordt eventueel later uitgenodigd voor een tweede gesprek. Men kan zich hiervoor de komende week nog opgeven bij Catawiki.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu