Groningen haalt groot wetenschappelijk congres binnen

Hoe bevorderen we economische en sociale vooruitgang in en van regio’s? Daarover congresseren achthonderd wetenschappers en beleidsmakers volgend jaar augustus in Groningen.

Na St. Petersburg, Lissabon en Wenen is Groningen er in geslaagd om het congres van de European Regional Science Association (ERSA) binnen te halen. De Groninger hoogleraar Jouke van Dijk is president van de ERSA.

De organisatie berust bij de Rijksuniversiteit Groningen (Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen). De gemeente en provincie Groningen, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het SNN, de NAM, de Europese Investeringsbank en Gasterra ondersteunen het congres.

Nieuwe inzichten

De deelnemers bestaan uit wetenschappers en beleidsmakers die zich bezig houden met regionale economie, arbeidsmarkt, innovatie en ondernemerschap, leefbaarheid en hieraan gerelateerde onderwerpen. Tijdens het jaarlijkse congres worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten gedeeld en is er veel aandacht voor de interactie tussen wetenschap en beleid.

Regio’s en lokale overheden zijn samen met het bedrijfsleven en wetenschappers voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hun economische, sociale en politieke structuur te verbeteren. Het doel is om beter te kunnen omgaan met nieuwe ontwikkelingen en onverwachte veranderingen. Inzichten die tijdens dit congres worden gepresenteerd kunnen daarbij behulpzaam zijn. De sessies worden georganiseerd in samenwerking met de European Investment Bank, de OECD, de Europese Commissie en de sponsoren van dit congres.

Opwarmertje

In aanloop naar het congres houden Maarten van Ham (TU Delft) en dr. Anet Weterings (Planbureau voor de Leefomgeving). donderdag 6 oktober in Het Kasteel in Groningen een lezing over de gevolgen van de groter wordende kloof tussen arm en rijk in steden.

Nieuws

Meest gelezen

menu