Groningse softwarebedrijf Klippa richt zich op VS. Aan de hand van Jesus Cruz

Klippa is in 2015 opgericht in Groningen. Foto: Wouter Brem

Het Groningse softwarebedrijf Klippa richt zich vanaf woensdag ook op de Amerikaanse markt. Eerste stap is de aanstelling van de Amerikaan Jesus Cruz als business developer.

Het in 2015 opgerichte bedrijf Klippa is expert in het ontwikkelen van software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie.

Een groeimarkt in tijden van corona. ‘Dit heeft deels te maken met het feit dat medewerkers data niet langer handmatig willen invoeren, maar ook met het feit dat organisaties door Covid-19 het gebruik van papieren documenten moeten terugdringen en fysiek contact zoveel mogelijk moeten beperken’, stelt Yeelen Knegtering, algemeen directeur en oprichter van Klippa, in een persbericht.

‘Hoe meer mensen bijvoorbeeld paspoorten, contracten en bonnetjes aanraken, hoe groter het risico om de ziekte te verspreiden.’

5 miljoen bevestigde coronabesmettingen in VS

Omdat in de Verenigde Staten sprake is van ruim 5 miljoen (bevestigde) coronabesmettingen, is de verwachting dat de druk op Amerikaanse organisaties om het bedrijfsprocessen te automatiseren snel toeneemt.

Knegtering: ‘Waarom zouden hotelgasten bijvoorbeeld bij een receptie inchecken als ze dat online kunnen doen en fysiek contact kunnen vermijden?’

Jesus Cruz verantwoordelijk voor Amerikaanse markt

De Amerikaanse business developer Jesus Cruz wordt verantwoordelijk voor de Amerikaanse markt. Hij richt zich in eerste instantie op bedrijven in de boekhouding, horeca en bouw. Daarnaast zal hij marktonderzoek doen naar het commerciële potentieel van Klippa in een aantal Amerikaanse steden aan beide kusten.

Cruz studeerde Global Political Economy aan SUNY Geneseo in New York, en deed zijn master in Internationale Politieke Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon zijn carrière in de bouwsector, waar hij accountmanagement deed voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in irrigatiesystemen.

Recentelijk werkte Cruz in Amsterdam voor Tubble en FactoringVergelijken, waar hij marktonderzoek deed naar doelgroepen, marketingactiviteiten onderhield en actief was in de klantenservice.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu