Guitige 'lego-autootjes' om de stad mee te veroveren. 'Elektrisch hebbeding voor BN'ers en jongelui' gaat de komende jaren in productie

De mini-autootjes van ElectricBrands worden binnenkort in productie genomen. Hier twee Evetta's en op de achtergrond een Xbus S.

De mini-autootjes van ElectricBrands worden binnenkort in productie genomen. Hier twee Evetta's en op de achtergrond een Xbus S. Foto: Roger Dohmen

Ze worden ietwat oneerbiedig elektro-dwergen, bonsai-auto’s of lego-autootjes genoemd. Toch wordt de elektrische ‘dreumesen’ een grote toekomst voorspeld. Gaan de emissieloze Evetta en XBUS vanuit de autofabriek van VDL Nedcar in Born de Europese binnensteden veroveren? Een kijkje in de keuken van ElectricBrands.

Kleine elektrische autootjes hebben de toekomst, als het aan ElectricBrands ligt. Hoewel, ‘auto’ is eigenlijk misplaatst, omdat het geen voertuig is zoals we dat kennen. De Evetta en modulaire XBUS zijn qua typering (L7E) te vergelijken met een trike of quad en vallen daardoor onder een minder streng wettelijk regime. Het zijn brommobieltjes die niet brommen, omdat ze elektrisch zijn.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's