Heaters in de horeca. Kunnen die nog wel? 'Je wordt ertoe gedwongen ze te hebben'

Nu de dagen kouder worden, kunnen gasten in de horeca dankzij heaters toch nog buiten zitten. Die buitenkachels zijn flinke energieslurpers. Kan dat nog wel uit nu de energieprijzen door het dak gaan? Ondernemers met een variabel contract belanden in een lastige spagaat.

Terrasverwarming bij De Drie Gezusters.

Terrasverwarming bij De Drie Gezusters. Foto: Geert Job Sevink

Aart Zoetbrood, eigenaar van Blokes aan het Poeleplein in Groningen, heeft twee soorten heaters: op gas en elektriciteit. Volgens de ondernemer zijn die broodnodig, want zijn gasten geven de voorkeur aan een plekje op het terras. ,,Mensen willen buiten zitten voor de sfeer op het Poeleplein. Op koudere dagen ben je hier gedwongen heaters te hebben.’’

Gerelateerd

Vacatures

Hoofd RIEC Noord-Nederland

Talent Performance namens RIEC Noord Nederland

Lid Raad van Toezicht

Cultuurhuis Hoogeveen

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk