Hoe maak je een saus? Symon Oevering weet het precies, want hij ontwikkelde voor Oliehoorn (van de fritesaus) de veganistische mayo

Tijdens een bijbaantje in een snackbar voorzag hij talloze frietbakjes van saus, sinds kort ligt ‘zijn eigen’ mayo in de supermarkt: Symon Oevering ontwikkelde tijdens zijn stage de veganistische mayo van sausfabrikant Oliehoorn in Drachten.

Symon Overing maakt tijdens zijn stage bij Oliehoorn een veganistische mayonaise die nu in productie is genomen.

Symon Overing maakt tijdens zijn stage bij Oliehoorn een veganistische mayonaise die nu in productie is genomen. Foto: Jilmer Postma

Je bent een jonge twintiger, mbo-student en dan word je tijdens stage gevraagd om een veganistische mayonaisesaus te ontwikkelen, die in vele supermarkten te zien moet zijn en landelijk moet worden uitgerold. Wat doe je dan? Paniek, stress, druk?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's