Holthausen-Hyzon: 's Werelds zwaarste emissievrije truck komt uit Winschoten. Eerste is voor Wagenborg Nedlift

Hyzon-Holthausen gaat in de fabriek in Winschoten de volgens het bedrijf zwaarste uitstootvrije vrachtwagens bouwen. De eerste is voor Wagenborg Nedlift in Groningen.

Carl Holthausen met een Hyzon-truck.

Carl Holthausen met een Hyzon-truck. Foto: Duncan Wijting

Het gaat om 154 tons vrachtwagens die rijden op waterstof. In Nieuwsblad Transport spreekt CEO Craig Knight van Hyzon over een mijlpaal. ,,Deze vrachtwagens van 154 ton op waterstof tonen aan dat waterstofvoertuigen diesel kunnen vervangen voor zelfs de zwaarste toepassingen.’’

Zwaar transport

Volgens Holthausen-Hyzon is er al belangstelling voor de zware trucks. Een van de eerste partijen die er een heeft besteld is Wagenborg Nedlift, zo bevestigt Carl Holthausen. Wagenborg Nedlift is gespecialiseerd in zwaar transport, zoals onderdelen voor de bouw, industrie en scheepsbouw.

Voor de fabriek in Winschoten is het bedrijf volop bezig werknemers te werven. Dit jaar moeten honderd vacatures zijn vervuld, in de loop van volgend jaar driehonderd.

Veel orders

Begin dit jaar haalde het bedrijf een order uit Nieuw-Zeeland binnen voor 1500 waterstoftrucks. Twee Nederlandse transportbedrijven bestelden elk tien trucks.

Enkele weken geleden nam Transport Groep Noord een 50 tons melktruck in gebruik. TGN vervoert melk voor Friesland Campina.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
waterstof
Winschoten
Logistiek / Transport
menu