In de kramp van privacy: hoe het werk van juristen verandert door Facebook en Google. Advocaat Mart Dijkstra weet er als een van de weinigen alles van

Techreuzen als Facebook, Google en Apple verzamelen griezelig veel details over hun gebruikers. Advocaat Mart Dijkstra dook in het privacyrecht en studeerde cum laude af.

Advocaat Mart Dijkstra is cum laude afgestudeerd op privacyrecht, een specialisme dat in het Noorden nog weinig voorkomt.

Advocaat Mart Dijkstra is cum laude afgestudeerd op privacyrecht, een specialisme dat in het Noorden nog weinig voorkomt. Foto: Niels de Vries

In advocatenland is het nog een niche. Wie het register van de Orde van Advocaten er op naslaat, leest dat slechts 209 van de ruim 18.000 advocaten in Nederland zich hebben gespecialiseerd in het privacyrecht.

In het noorden zijn die specialisten nog dunner gezaaid. Daar zitten er slechts vijf: twee in Leeuwarden en drie in Groningen. Dat advocatenregister is duidelijk niet geactualiseerd, want het recent verworven specialisme van Sneker Mart Dijkstra staat nog onvermeld.

Terwijl de advocaat van Dommerholt Advocaten in Heerenveen begin december toch werkelijk cum laude afstudeerde op de complexe regels, wetten en achtergronden van de privacybescherming.

Extra miljoenen

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's