In de rij voor baan in Winschoten: Honderden aanmeldingen voor werken bij Holthausen-Hyzon

Mensen staan in de rij om bij Holthausen-Hyzon in Winschoten waterstoftrucks te bouwen. Voor de eerste banen bij het bedrijf hebben zich de afgelopen weken ruim 220 belangstellenden gemeld.

Waterstoftrucks van Holthausen.

Waterstoftrucks van Holthausen. Foto: Duncan Wijting

In een tijd waarin werkgevers met een zaklamp moeten zoeken naar technisch geschoolde arbeidskrachten, is de belangstelling voor Holthausen bijzonder, zegt Edwin Klomp van werving- en selectiebureau ASBR in Hoogezand.

Binnenkort krijgen de eerste twaalf medewerkers van de Winschoter truckbouwer een contract aangeboden. Het gaat dan om zes elektromonteurs en zes mechanisch monteurs.

Een maand geleden startte de wervingscampagne voor Holthausen-Hyzon. Het is de bedoeling dat er eind dit jaar honderd mensen in de fabriek werken, eind volgend jaar moet dat gestegen zijn naar 300.

Vier productielijnen voor 2000 trucks per jaar

,,We werven steeds in kleine cohorten om met het Noorderpoort mensen in de fabriek op te kunnen leiden. Als straks de basis staat, kunnen we stappen maken. Ook Werk in Zicht kan dan steeds meer gaan bijdragen om potentieel uit de regio weer aan het werk te krijgen’’, zegt Klomp. Die basis waarover Klomp spreekt, is feitelijk de eerste van vier productielijnen waar straks jaarlijks 2000 waterstoftrucks van af rollen.

Tempo is nodig ook, want bij het bedrijf blijven orders binnenlopen. De meeste in het oog springende is de order van 1500 trucks die naar Nieuw-Zeeland gaan. Maar ook transportbedrijven dichter in de buurt bestellen waterstoftrucks.

De respons op de website werkenbijholthausen is groot. Klomp ziet er een aantal redenen voor. ,,De naam Holthausen spreekt mensen aan, mensen willen concreet een bijdrage leveren aan een schonere planeet en ze willen aan de slag met energiebronnen van de toekomst. We zien dat ook wel terug in de motivaties die mensen bij hun aanmelding aanleveren.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Arbeidsmarkt
Duurzaamheid
Duurzaam ondernemen
waterstof
menu