Jonge fan FC Emmen krijgt Wildlands op het shirt, dankzij seksspeeltjeswebshop EasyToys

Wildlands op het shirt van jonge Emmen-fans.

Jonge fans die een shirt van FC Emmen aanschaffen, lopen straks niet met EasyToys op de borst maar Wildlands Adventure Zoo.

Enkele weken geleden leidde de komst van shirtsponsor EasyToys, onderdeel van de Veendammer erotiekgigant EDC Retail, tot commotie. De KNVB vond het niet van goede smaak getuigen.

EasyToys voorlopig een seizoen

Daarbij werd ook gekeken naar jonge fans die een shirt van een favoriete club aanschaffen en vervolgens reclame maken voor een seksspeeltjeswebshop. Ook EDC wilde dat niet.

Nadat de KNVB alsnog goedkeurde dat EasyToys op de shirts zou staan (voorlopig voor een seizoen), gingen club en EDC Retail op zoek naar een goed doel dat de shirts van jonge fans zou sieren.

Een stukje naoberschap

CEO Eric Idema van EDC kwam daarbij uit op Wildlands. Het park heeft flink te lijden onder de coronacrisis. ,,Ik vind dat we iets terug moeten doen voor bedrijven die de dupe zijn door corona. Wildlands is een begrip in de regio en we geven ze graag een extra steuntje in de rug in deze voor hen zware tijden. Het is een stukje burenhulp, of naoberschap.’’

Dit is hartverwarmend

Wildlands-directeur Eric van Engelen noemt het ‘hartverwarmend’ om te merken dat bedrijven in een lastige periode om elkaar denken. ,,Het dierenpark is supporter van FC Emmen en trots op de shirts van de jeugd te staan.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Wildlands
FC Emmen
menu