Jumbo-familie Van Eerd dicht bij overname HEMA

Foto: ANP

Jumbo-familie Van Eerd en investeerder Parcom willen winkelketen HEMA overnemen. Ze hebben hierover al een voorwaardelijke deal gesloten met de obligatiehouders van het warenhuis.

De familie achter supermarktketen Jumbo zet de stap via investeringsvehikel Mississippi Ventures. Voor een periode van maximaal acht weken heeft het consortium van Mississippi en Parcom exclusiviteit verkregen om verder boekenonderzoek uit te voeren.

Ook moet de bankfinanciering nog geregeld worden, voordat de verkoop afgerond kan worden. De familie van Eerd zou dan vijftig procent van de aandelen in handen krijgen en Parcom de rest.

HEMA kwam eerder dit jaar in bezit van de obligatiehouders in ruil voor het verlagen van de schuld. Daardoor verloor miljardair Marcel Boekhoorn de zeggenschap bij de winkelketen. Sindsdien wordt er gezocht naar mogelijke kopers. Er gingen onlangs al geruchten dat alleen de familie Van Eerd en Parcom nog in de race zouden zijn.

Afgevallen

De private-equityfirma Parcom begon aan exclusieve onderhandelingen met de groep schuldeisers die afgelopen zomer de warenhuisketen in handen heeft gekregen. Daarmee was het de enige overgebleven bieder en viel voormalig Intertoys-eigenaar Alteri af.

Parcom is een middelgrote investeringsmaatschappij die voortkomt uit verzekeraar NN. Het private-equityhuis is onder andere eigenaar van Jan Snel, een bouwer van flexibele huisvesting. 

De familie Van Eerd, de eigenaar van Jumbo, doet als minderheidsaandeelhouder mee met het bod van Parcom. De supermarktketen werkt al nauw samen met HEMA. Zo verkoopt Jumbo sinds dit jaar leesbrillen, beenmode en andere spullen uit het HEMA-assortiment. Eerder speelde ook voormalig HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn een rol in dit consortium. Dat is nu niet meer het geval, zeggen bronnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu