Kijkshop-personeel staat op straat: winkelketen failliet

Kijkshop sluit al zijn winkels ANP

Alle 70 winkels van Kijkshop sluiten hun deuren. De Zweedse eigenaar van de keten vraagt dinsdag het faillisement aan.

De ongeveer 400 medewerkers komen op straat te staan. De website en het callcenter van de winkelketen zijn tijdelijk onbereikbaar.

Een curator moet bekijken of een eventuele verkoop of doorstart mogelijk is. Die kan ook besluiten dat de winkels al dan niet tijdelijk weer opengaan als dat in het belang van de verkoop van de boedel is.

Winkel in Assen al dicht

Investeerder Björn Serving, die zichzelf 'The One from Sweden' noemt, zei al eerder dat winkels in hun oude vorm geen bestaansrecht meer hebben. Kijkshop was om die reden dan ook begonnen met een omvorming naar een nieuw onlinewinkelconcept, waarbij al in maart de sluiting van twintig winkels , waaronder het filiaal in Assen, werd aangekondigd.

‘Erg ongelukkig’

Die ingreep blijkt nu volgens de investeerder echter niet voldoende om de winkels te redden. Hij noemt de gevolgen voor de medewerkers ,,erg ongelukkig”.

The One richt zich nu op het onlinewinkelconcept KijkBijMij, waarbij consumenten elkaar live via video koopadvies kunnen geven in ruil voor een commissie. De app is in zes weken tijd 100.000 keer gedownload. Mogelijk worden er in de toekomst ook weer winkels geopend, maar op een veel beperktere schaal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu